News

Polițiști înjunghiați, pe autostrada în această dimineață. Au fost trase 13 focuri de armă, pentru oprirea atacatorilor

O acțiune de rutină, a polițiștilor de frontieră din Timiș s-a încheiat cu agenți înjunghiați, focuri de armă și căutări ample, pentru găsirea agresorilor

Totul s-a întâmpat în această dimineață, puțin înainte de ora 4:00, când oamenii legii au încercat să destructureze o rețea de traficanți de migranți.

Aveau informații că mai multe călăuze încarcă, într-un tir staționat pe audostrada Timișoara-Arad, mai mulți transfugi. În momentul în care polițiștii de frontieră s-au apropiat, unul dintre traficanții de migranți a scos un cuțit și i-a atacat. Doi agenți au fost răniți, fiind preluați de o ambulanță și tranportați de urgență la spital,

„În data de 01.05.2024, în jurul orei 03.40, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au executat o acțiune de supraveghere și prindere în flagrant a unor călăuze și a unui grup de migranți, în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad, pe direcția Km 501. În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor cu care a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune”, transmite Poliția de Frontieră.

În haosul creat, atât migranții, cât și călăuzele au încercat să fugă, astfel că polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă.

Nouă persoane au fost prinse, iar alte două sunt căutate și la această oră.

„Persoane implicate în activitatea de migrație ilegală au încercat să fugă, însă polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă. Opt migranți și o călăuză au fost retinuți, iar în prezent se continuă căutarea celorlalte două persoane suspecte de călăuzire”, mai anunță Poliția de Frontieră.

Pentru găsirea celor doi indivizi, polițiștii de frontieră au organizat mai multe filtre și folosesc drone și o autospecială cu termoviziune. De asemenea, au cerut sprijinul colegilor de la IPJ Timiș, care s-au mobilizat de urgență și încearcă să dea de urma fugarilor. În ceea ce îi privește pe cei doi agenți loviți, ei sunt în afara oricărui pericol.

Sursa: sursadevest.ro

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button