Trebuie să vezi asta!

Țara unde 9 milioane de locuințe sunt neocupate

o țară din lume a atins cifra record de 9 milioane de locuințe rămase neocupate din cauza bătrânilor care locuiesc singuri și, din cauza vârstei, părăsesc această lume.

În această țară numărul vacant al locuințelor a ajuns la 9 milioane, o creștere de 510.000 comparativ cu anul 2018. Asta, pentru că tot mai mulți proprietari în vârstă ajung să trăiască singuri, iar numărul locuințelor vacante din Japonia a ajuns la 9 milioane, conform cifrelor guvernamentale publicate marți.

De altfel, numărul locuințelor neocupate la 1 octombrie este 13,8% din toate casele din țară, un nivel record. Așadar, conform datelor făcute publice de Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia, una din șapte case este abandonată de oameni. În 1973, în Japonia existau 1,72 milioane de locuințe vacante.

Acestea reprezentau 5,5% din totalul locuințelor , iar cifra a crescut la 4,48 milioane în 1993, însă s-a dublat în ultimii 30 de ani. Conform datelor ministerului, din cele 9 milioane de locuințe neocupate, 4,43 milioane sunt disponibile pentru închiriere. Între timp, la vânzare au fost scoase 330.000 e locuințe, conform Antena 3.

În total, numărul locuințelor secundare goale, cum ar fi casele de vacanță, au ajuns la 380.000, potrivit acelorași date. Interesant, situația restului de 3,85 milioane de locuințe rămâne necunoscută. Numărul total al locuințelor din Japonia a crescut, așadar, cu 2,61 milioane, ajungând la 65,02 milioane, conform sondajului.

Cât despre casele ocupate, această cifră a crescut cu 2,03 milioane, ajungând la 55,65 milioane. Acest sondaj privind situația locuințelor din Japonia este realizat o dată la cinci ani, începând cu anul 1948, după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Un oraș fantomă construit în Malaezia nu este locuit de nimeni

Situația pare asemănătoare cu cea din Malaezia, acolo unde un oraș care a costat 100 de miliarde de dolari nu este locuit de nimeni.  Este vorba despre Forest City din Johor, oraș care a costat o avere în 2016, în cadrul inițiativei Belt and Road.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button