Societate

Lider din CE Oltenia, mesaj pentru mineri: Să ia taurul de coarne!

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, le transmite minerilor și energeticienilor să facă proteste masive, dacă vor să beneficieze de un pachet social în caz de concedieri colective.

Nicu Bunoaica atrage atenția că angajații Complexului Energetic Oltenia nu vor mai încasa salariile compensatorii prinse în contractul colectiv de muncă în caz de concedieri colective, dacă CEO va intra în insolvență.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 le recomandă minerilor și energeticienilor “să ia taurul de coarne”, să facă proteste masive, dacă vor să beneficieze de un pachet social.

“Încă o dată atrag atenția angajaților CEO să ia taurul de coarne, cum spune domnul Iordache, dar să-l ia pe cel de la complex, să-i scoată în față, eventual, să facă proteste masive și să producă acel pachet social cu mii de euro, cum s-a dat în alte țări. Să nu fie naivi oamenii că vor lua salariile alea, pentru că, intrând în insolvență, va intra în incapacitate de plată și le vor da banii la Paștele Cailor și cu țârâita. O mare parte dintre angajați au făcut împrumuturi pentru anumite lucruri.

Pentru că toți vin și spun că nu se poate fără energia pe cărbune. Ba da! Nu vedeți că importăm energie de la sârbi, de la polonezi, la prețuri astronomice și noi nu putem produce, aici, în România? Fraților, sunteți într-un mare pericol social și economic în Gorj și voi, în primul rând, veți fi șomeri, muritori de foame, veți fi oameni, la 40 și ceva de ani, care vă veți duce la sparanghel și la căpșuni în Germania ca să puteți să vă plătiți datoriile”, a precizat liderul sindical.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button