Societate

Ce se întâmplă cu drumul din Cârligei. Anunțul primarului

Drumul din satul Cârligei din comuna Bengești-Ciocadia nu poate fi reparat din cauza unui litigiu în instanță pe care primăria îl are cu constructorul.

Drumul din satul Cârligei care s-a surpat după ce a fost modernizat a ajuns motiv de dispută politică.

Senatorul PNL Ion Iordache s-a oferit să-l repare și a trimis o solicitare autorităților locale în acest sens.

Primarul Irina Cojocaru, trecut, recent, de la PNL la PSD, spune că nimeni nu poate interveni, deocamdată, pe acest drum, pentru că este în litigiu. La 3,7 milioane de lei s-au ridicat lucrările de modernizare a drumului din satul Cârligei.

“La Tribunalul Gorj, ni s-a dat termen pe 26 iunie, fiindcă expertul desemnat este din Suceava și urmează să facem o nouă expertiză. După cum bine știți, un drum care este în litigiu, predând amplasamentul, nu putem să dăm acordul sau să intervenim noi pe acea lucrare. Lucrarea este blocată. Am mai spus și precizez în continuare, pentru această investiție, ultima plată a fost făcută în anul 2017 și până în 2021, când fosta conducere a plecat, nu s-a făcut nicio adresă, nici din partea conducerii, nici din partea constructorului pentru a putea fi recepționată.

Menționez în continuare că toți banii au fost achitați. Lucrarea s-a ridicat la undeva 37 de miliarde bani vechi. Domnul Ion Iordache, fiind senator, și ar trebui să respecte legea, cunoscând legea, mi-a cerut acordul să intervină pe acel drum. Dacă eu am predat amplasamentul, cum pot să dau acordul la cineva să intervină pe o lucrare și, mai mult decât atât, fiind în litigiu. Îmi pare foarte rău că domnul Iordache a uitat. Domnul Iordache a mai fost prezent la fața locului la acel drum cu adresă făcută de mine de cel puțin 3-4 ori. Mai mult decât atât, există o adresă de la fostul prefect Cristina Cilibiu în care spune foarte clar că nu putem să investim, să facem lucrări acolo datorită faptului că este dublă finanțare”, a precizat Irina Cojocaru.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button