Societate

Lider din CE Oltenia: Inevitabil, va fi în insolvență

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, este convins că CE Oltenia va intra în insolvență.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a aflat, pe surse, din interiorul Ministerului Energiei, că CE Oltenia va intra, în trei luni, în insolvență.

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, este convins că așa se va întâmpla.

Liderul FNM afirmă că CEO are datorii mari la bănci. În plus, vânzările de energie merg prost.

Constantin Crețan afirmă că dacă CEO va intra în insolvență, minerii și energeticienii nu vor mai avea drepturi și nu vor mai reuși nici să-și ia salariile de bază.

“Situația este destul de critică, pentru că Plaveti a venit să distrugă CEO. Face plăți fără a avea realizări. Gândiți-vă că nu avem avem vânzări de energie. CEO are datorii, credite la bănci, vedeți și aceste procese cu minerii, cu alți terți, pentru că sunt procese și cu alte firme pe care nu le-a achitat. Vrea s-o bage în insolvență pentru a o închide, pentru a pune mâna activele CEO. Aici, mă refer la grupurile energetice și vedeți declarația publică a ministrului Energiei, care spune că anumite componente și piese din grupurile energetice să fie date în Ucraina și să fie vândute.

Deci, ei nu urmăresc doar grupurile energetice, urmăresc și utilajele pentru a le duce fie la fier vechi, fie pentru a vinde grupurile energetice ucrainenilor. Ei vor să spargă, CEO, fac acele SPV-uri, acele societăți noi. Este normal ca o societate nou înființată nu are cum să fie în insolvență în primă fază. Formează noi societăți în asociere cu CEO, așa cum au făcut și cu cei de la Craiova, o societate pe care au externalizat-o. În caz de insolvență, angajații CEO nu vor mai avea drepturi, nu vor mai reuși nici să-și ia salariile de bază”, a conchis sindicalistul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button