Societate

Fondul de Tranziție Justă. Simion(AUR): S-au prăduit deja banii

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, acuză că ”s-au prăduit deja banii” din Fondul pentru o Tranziție Justă.

Județul Gorj ar trebui să beneficieze de investiții în valoare totală de 537 de milioane de euro, bani din Fondul de Tranziție Justă, alocați de Uniunea Europeană în schimbul închiderii mineritului.

În plus, conform unui anunț făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, 1200 de firme ar trebui sprijinite. Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, acuză că ”s-au prăduit deja banii” din Fondul pentru o Tranziție Justă.

“S-au prăduit deja banii din planul acela pentru o tranziție justă. Tot acei băieți deştepţi care au pus pe butuci CE Oltenia și-au aranjat cumva meciurile ca să ia bună parte din acei bani. Nouă ne trebuie o soluție durabilă pentru sectorul energetic românesc, Gorjul este sectorul energiei și atât energeticienii, minerii, cât și oamenii care trăiesc din industrii conexe, trebuie sprijiniții, fiindcă, altfel, singurul viitor este ura și la gară prin diaspora. Ar trebui în județul Gorj continuat ca în Germania, ca în Polonia, încă 20 de ani de acum înainte cu mineritul, până apar noi sectoare energetice mai puțin poluante.

Avem nevoie de mixul energetic, avem nevoie de Gorj, ca prim sector al energiei românești. Ăștia care vor să taie tot, să închidă, au arătat că nu au soluții. Asta au făcut 30 de ani, ne-au mințit că industria României este un morman de fiare vechi și, astăzi, am ajuns să fim simplii consumatori, mâncăm fel de fel de prostii cu E-uri, facem cancer și ne pleacă peste hotare copiii. E timpul să spunem un nu hotărât. Sectorul național energetic trebuie revitalizat”, a adăugat George Simion.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button