Societate

Discuții despre o nouă pârtie la Rânca. Ce spune primarul de la Baia de Fier

O nouă pârtie ar putea fi realizată, în următorii ani, în stațiunea montană Rânca.

Primarul comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, spune că a purtat discuții, la București, cu reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor pe tema scoaterii unei suprafețe de pădure din fondul forestier.

Planul este ca, pe viitor, să fie realizată o nouă pârtie spre Valea Galbenului, unde există un platou care se pretează pentru montarea unui nou telescaun.

„Din vârful pârtiei M1 să se coboare cu o pârtie jos în Valea Galbenului, la punctul Cabanei lui Matea, îi spun eu, Cabana Silvicului, care, la ora actuală, nu mai este. Acolo, este un platou care se pretează pentru montarea unui nou telescaun sau teleschi, depinde de investitor, fiindcă primăria nu are puterea să investească, dar, în urma discuțiilor purtate la București, la RMP, putem face o scoatere din fond forestier și, atunci, lucrurile vor merge spre bine, astfel, domeniul schiabil de la Rânca are viitor, dar va avea un viitor mai bun, putem spune, prin extinderea pârtiilor de schi.

S-ar merge în Valea Galbenului și din Valea Galbenului o altă pârtie spre coada Râncii, spre Stâna de la Ticvele, unde se poate uni cu telescaunul de pe Păpușa. Este o investiție mare, dar, în primul rând, noi, ca și primărie, trebuie să ne ocupăm din scoaterea din fond forestier. S-au făcut ceva măsurători, este vorba de câteva hectare, dar trebuie făcute niște documente, nu este chiar simplu, fiindcă depindem de foarte multe avize”, a precizat Dumitru Turbăceanu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button