News

Apelurile la 112 vor fi localizate cu o acuratețe de până la 25 de ori mai mare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care permite un nou tip de localizare cu acurateţe crescută a apelurilor la 112, conform Agerpres. Acest nou tip de localizare este furnizat doar pe timpul gestionării unei situaţii de urgenţă şi poate fi realizat independent de tipul de telefon mobil utilizat, inclusiv pentru cele cu tehnologii mai vechi, iar ariile de determinare a poziţiei vor fi restrânse de până la 25 de ori în unele cazuri.

Noua configuraţie va permite arii mult mai restrânse, cu precizii de localizare de ordinul zecilor sau sutelor de metri, în funcţie de tehnologia de comunicaţii mobile utilizată. Practic, localizarea cu precizie a apelului la 112 se va realiza atât din telefonul mobil, cât şi din reţea.

Actul normativ permite implementarea unei soluţii tehnice care reprezintă o premieră la nivelul serviciilor de urgenţă europene, fiind rezultatul analizării celor mai noi tehnologii disponibile în domeniu. Conform site-ului STS, când sunați la 112, apelul dumneavoastră este însoțit de informația de localizare Cell ID/Sector ID, obținută pe baza datelor de identificare (semnalului de la telefon) și a caracteristicilor antenei GSM care asigură comunicația cu telefonul dumneavoastră. Aceste date permit generarea unei arii geografice de forma unui cerc sau sector de cerc și reprezintă acoperirea antenei GSM care a preluat și a transmis apelul în Sistemul 112. Precizia acestei informații de localizare este de la o rază de ordinul unei sute de metri până la zeci de kilometri, aceasta fiind estimată și transmisă către SNUAU de către operatorul de telefonie mobilă.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button