News

Judeţele ţării, împărţite în sfere de influenţă ale interlopilor

Clanurile interlope din România sunt cunoscute de ani de zile şi îşi împart sferele de influenţă în funcţie de judeţele în care activează. Moartea lui Costel Corduneau a adus din nou în prim-plan acest aspect. În judeţul Iaşi, lumea interlopă este dominată de clanul Corduneanu. Costel Corduneanu, liderul care s-a stins din viaţă în urmă cu câteva zile, era cunoscut drept Stăpânul Moldovei, tocmai pentru că îşi extinsese sfera de influenţă şi în alte judeţe, însă avea relaţii bune cu alte clanuri care activează în aceleaşi zone, potrivit Antena 3 CNN.

De-a lungul timpului, membrii clanului Corduneanu au fost acuzaţi de o mulţime de infracţiuni: implicare în proxenetism; trafic de persoane; înşelăciuni; şantaj; spălare de bani; conflicte sângeroase; acte de intimidare; lupte armate. Tot în Iaşi, clanul Tănase acţionează în paralele cu clanul Corduneanu, între cele două grupări interlope existând numeroase ciocniri pentru supremaţie. Membrii clanului Tănase au fost acuzaţi de: trafic de persoane; proxenetism; operațiuni financiare în mod fraudulos.

Judeţul Neamţ este dominat de clanul Mararu, condus de fraţii Mararu, aceştia fiind acuzaţi de-a lungul timpului de cămătărie, reglări de conturi sângeroase. Aceştia au fost şi victimele unor tentative de asasinate la comandă, iar la rândul lor au comandat asasinate.

În Bacău, clanul Hassan este cel care domină lumea interlopă, membrii săi fiind specializaţi în trafic de persoane, exploatare sexuală.

În Vaslui, influenţa este împărţită de trei clanuri interlope: Gentimir, Paraschiv şi Dăriescu.

În Galaţi, clanul Bua este cel care a ieşit în evidenţă, membrii fiind specializaţi în escrocherii şi înşelăciuni.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button