Trebuie să vezi asta!

VIDEO: Roboții ne iau locurile de muncă

Un robot alimentat de AI face treaba oamenilor în această fermă

Roboții cu inteligență artificială Fravebot, dezvoltați de compania omonimă cu sediul în Brno, Republica Cehă, sunt în faza de testare în serele familiei Raěček din apropierea aceluiași oraș.

Acești roboți au revoluționat procesul de recoltare a căpșunelor, promovând o agricultură durabilă prin reducerea consumului de resurse precum apă, fertilizanți și mână de lucru umană, fără a mai fi necesară utilizarea produselor chimice fitosanitare. Fravebot monitorizează și gestionează plantațiile de căpșuni, asigurând o producție eficientă și ecologică a fructelor.

Ce spun experții

​Experții susțin că gestionarea și întreținerea roboților pot deveni operațiuni complexe, care necesită integrarea inteligenței artificiale (AI).

Soluțiile oferite de noi includ, printre altele, colectori de date de la senzori, un router 5G, comunicare, control și administrare de la distanță”, a spus Radik Hofirek, manager de produs, la Siemens.

Roboții cu inteligență artificială au transformat modul în care agricultura este desfășurată în fermele din întreaga lume. Acești roboți sunt proiectați să îndeplinească o varietate de sarcini agricole, de la semănat și întreținerea culturilor până la recoltare și gestionarea stocului.

sursa: playtech.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button