Tehnologie

Cum spionează Guvernele utilizatorii Apple și Google

Guverne neidentificate supraveghează utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor push ale aplicațiilor lor, a avertizat miercuri senatorul american american Ron Wyden, citat de Reuters

Într-o scrisoare adresată Departamentului de Justiție, acesta a declarat că oficiali străini cer aceste date de la Google și Apple. Deși detaliile au fost puține, scrisoarea prezintă încă o cale prin care guvernele pot urmări smartphone-urile.

Aplicațiile de toate tipurile se bazează pe notificările push pentru a alerta utilizatorii de smartphone-uri cu privire la mesajele primite, știrile de ultimă oră și alte actualizări. Acestea sunt „ding-urile” sonore sau indicatorii vizuali pe care utilizatorii îi primesc atunci când primesc un e-mail sau când echipa lor sportivă câștigă un meci. Ceea ce utilizatorii nu realizează adesea este faptul că aproape toate aceste notificări trec prin serverele Google și Apple. Acest lucru le oferă celor două companii o perspectivă unică asupra traficului care circulă de la aceste aplicații către utilizatorii lor și, la rândul lor, le plasează „într-o poziție unică pentru a facilita supravegherea guvernamentală a modului în care utilizatorii folosesc anumite aplicații”, a declarat Wyden. El a cerut Departamentului de Justiție să „abroge sau să modifice orice politici” care au împiedicat discuțiile publice privind spionajul prin notificări push.

Majoritatea utilizatorilor nu se gândesc prea mult la notificările push, dar acestea au atras ocazional atenția inginerilor din cauza dificultății de a le implementa fără a trimite date către Google sau Apple. La începutul acestui an, programatorul francez David Libeau a declarat că utilizatorii și dezvoltatorii nu erau adesea conștienți de modul în care aplicațiile lor emiteau date către giganții tehnologici americani prin intermediul notificărilor push, numindu-le „un coșmar al confidențialității”.

sursa: libertatea.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button