Politică

Senator de Gorj, discuții pe tema cutremurelor cu premierul. Ce i-a transmis Ciucă

Senatorul Ion Iordache crede că Gorjul ar trebui introdus pe lista județelor cu risc seismic după cutremurele succesive din această săptămână.

Președintele PNL Gorj a purtat discuții cu premierul Nicolae Ciucă despre seismele apărute în județul Gorj. Ion Iordache susține că șeful Executivului are o atenție mare în ceea ce privește cutremurele din ultimele zile. Opinia senatorului este că Gorjul ar trebui introdus în lista județelor cu risc seismic de acum încolo. “La clădirile care deja prezintă semne, fisuri va trebui făcută o evaluare acum. Sunt stabilite prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență niște responsabilități, se va face un inventar, o evaluare a lor și, după aceea, se vor stabili niște măsuri. Știu că este o atenție foarte mare și a primului ministru legat de subiect, eu am discutat cu dumnealui chiar ieri. Gorjul nu a fost în lista județelor cu risc seismic, a apărut acum această situație. Mai întâi, trebuie să avem un răspuns de la specialiști ce se întâmplă, dacă de acum încolo este o situație permanentă. Va trebui discutat și, eventual, dacă este cazul, să se introducă în lista județelor cu risc de acum încolo și e clar că, probabil, va trebui făcut și în acest sens. Legat de clădiri, nu știu nici eu, în momentul de față, exact care este procedura, decât că, iniţial, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență gestionează această situație, după care va face o prezentare și se vor lua decizii dacă este cazul și se poate acorda ajutor pentru a putea fi reparate, reabilitate”, a conchis senatorul.
Convins că guvernul va sprijini Gorjul.
Ion Iordache spune că guvernul va sprijini județul Gorj pentru remedierea pagubelor produse de cutremurele din această săptămână. “Urmăresc și au stabilit o echipă care gestionează această situație. Așteaptă răspunsuri pe tot ce s-a întâmplat de la instituțiile care se ocupă și vor lua o decizie legat de ce reacție va avea guvernul, cum va sprijini, ce efecte, ce pagube. Va trebui să facă cineva. Bine că nu avem victime, că clădirile nu sunt foarte afectate. Este timp să tragă instituțiile învățăminte din această situație”, spune parlamentarul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button