Societate

Minerii simt efectele planului de restructurare. Lider: Mă doare că nu s-a protestat pentru interesul nostru la modul general

Complexul Energetic Oltenia a rămas cu mai puțin de 9000 de angajați după ce șefii companiei miniere au început să pună în aplicare planul de restructurare aprobat de Comisia Europeană, în anul 2022.

Administrația Complexului Oltenia a transmis, în timpul grevei foamei de săptămâna trecută, primarilor care s-au solidarizat cu protestatarii că, până la sfârșitul anului, în companie vor fi mai puțin cu 2000 de angajați.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, afirmă că șefii CEO se țin de planul de restructurare.

Liderul sindical consideră că minerii și energeticienii ar fi trebuit să protesteze încă de când a fost aprobat planul de închidere a mineritului pentru păstrarea locurilor lor de muncă.

“Vă reamintesc că, în urmă cu 2-3 ani, făceam apel în Piața Prefecturii și nu înțelegeam nepăsarea lor. Îmi amintesc cum strigam la microfon: “De ce nu vă pasă, de ce nu veniți alături de noi, pentru că vor veni timpuri în care veți regreta?”. Iată că au venit timpurile în care se simt efectele acestui plan de închidere și oamenii au început să protesteze, dar, din păcate, individual, adică pentru el, când îl pune pe listă, iese și protestează doar pentru el. Pe mine mă doare că nu s-a protestat pentru interesul nostru la modul general, adică să facem acțiuni în așa fel încât să avem revendicări în ceea ce privește interesele tuturor salariaților din această companie, iar revendicarea noastră principală ar trebui să fie stoparea închiderii grupurilor pe cărbune, pentru că închiderea grupurilor pe cărbune ne lasă fără locuri de muncă, fără populație în acest județ, pentru că acest județ va fi depopulat.

Gândiți-vă că pe acest plan de închidere, eu am mai spus, luăm ca punct de referință guvernarea asta 2020-2024, pe această guvernare cu conducere de la Ministerul Energiei, cu directorat, consiliu de supraveghere în compania asta s-au pierdut aproximativ 4000 de locuri de muncă. Eram aproximativ 13.000 de salariați, în 2020, mai suntem undeva sub 9000”, spune liderul sindical.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button