News

Mai mulți salvamontiști, agresați în timpul unei intervenții pe pârtie

Confruntare neașteptată pentru un echipaj de salvamontiști aflat într-o misiune de salvare pe Domeniul Schiabil Transalpina-Voineasa. Pentru că au încercat să ajungă cu snowmobilul la un schior rănit, salvatorii au fost agresați de un turist. Acesta s-a înfuriat de faptul că strică pârtia, i-a amenințat și a încercat să-i intimideze pretinzând că este angajat al unui minister și va pedepsi presupusul abuzul pe care l-ar fi și filmat.

Am intervenit la un caz extrem, între viață și moarte, o operațiune de salvare contratimp. Un schior s-a accidentat pe pârtie și a trebuit să ne deplasăm foarte rapid la intervenție. Nu am reușit să transportăm victima cu snowmobilul, așa cum plănuisem, pentru că avea lovituri grave la cap și coloană. Prin urmare, am apelat la targă”, a povestit șeful Salvamont Voineasa, Marcel Andreescu.

Incidentul a fost relatat de Dispeceratul Național Salvamont România.„Astăzi pe pârtia de la Voineasa, după această intervenție, la echipa Salvamont a venit o persoana care nu s-a prezentat, a început să facă scandal, a spus că lucrează la nu știu ce minister și că i-a filmat pe salvamontiști că mergeau cu snowmobilul pe pârtie, că îi va reclama, că știe el că e interzis accesul cu snowmobilele pe pârtie. Domnului respectiv și altora ca el ii transmitem că ne știm bine legislația, că nu ne impresionează și nici nu tremuram de frică dacă auzim că este ” de la minister” și că are nu știu ce grade sau ocupă nu știu ce funcție, noi salvam oameni, cu profesionalism, în baza unor proceduri, si cu cele mai bune si moderne sisteme de salvare, prim ajutor și transport al accidentatului„, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont România.

 

 

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button