News

Locul de muncă unde muncitorii fără studii primesc salariu de doctor

România se confruntă cu o problemă legată de forța de muncă, mai ales după mulți lucrători au plecat în străinătate cu gândul că vor munci pe salarii mai mari. Totuși, în țara noastră încă mai există locuri de muncă bine plătite, ce asigură un trai decent.


România se află în fața unei reale crize a forței de muncă, o problemă ce pune în pericol dezvoltarea economică și stabilitatea socială a țării. Această problemă se datorează îndeosebi migrației masive a muncitorilor români în Diaspora cu speranţa de salarii mai avantajoase.

În timp ce milioane de români pleacă din ţară în căutarea unor locuri de muncă mai bănoase, foarte multe sectoare ale economiei românești se confruntă cu un deficit sever de forță de muncă. Salariile scăzute și lipsa perspectivelor de creștere profesională în România sunt factori critici care influenţează această migrație. Mulți tineri și lucrători calificați din ţara noastră se văd nevoiți să-și caute oportunități de avansare în carieră în afara țării pentru a-și asigura un trai decent.

Printre domeniile în care se caută cu disperare forţă de muncă se numără şi construcţiile. Patronii firmelor de profil caută angajaţi fără oprire, însă nu îi găsesc, deşi salariile oferite sunt peste medie. Unii angajatori sunt gata să angajeze şi persoane fără cunoştinţe în domeniu, dar capabili şi doritori să înveţe, pe care să îi plătească cu 200 de lei pe zi, însă nu găseşte pe nimeni interesat.

Un astfel de angajator şi-a încercat norocul și pe Reddit, unde a postat anunțul de angajare.

Caut ucenic pentru a învăța meseria de rigipsar. Salariul intre 180-200 de lei pe zi. Program de luni până vineri de la 07:30-16:30 cu o oră pauză. Îl repostez că nu am avut succes în a găsi pe cineva”, a scris el pe platformă.

Omiteți partea esențială. Ucenic. Adică un fel de internship. Peste 800 euro net, probabil mai pică și-o șpăguță dacă clientul e mulțumit… Mie mi se pare super deal, meseria în sine fiind bănoasă. Nici nu trebuie studii la Oxford, nici nu e cea mai grea parte a muncii în construcții, vorbind de partea strict fizică. Eu sincer nu cred că am primit banii ăștia când mi-a făcut ucenicia, desigur, fiind vorba de alt domeniu”, a răspuns un internaut, după ce alții au susținut că plata este prea mică.

Și în fond, dacă cineva e pasionat de construcții, care este problema? 1.000 euro pe lună, aproximativ, pentru început, mi se pare super ok. Câștigi în IT, cu facultate începută și ceva cunoștințe (că dai un interviu), tot cam 1.000 euro la început, deci eu zic că e mai mult decât rezonabil pentru o muncă mai puțin calificată”, a notat un alt utilizator Reddit.

„Mai bine oprești un curier Tazz / Glovo pe stradă și îi povestești lui. Și așa îi sclavagesc afaceriștii români, și băieții chiar sunt muncitori”/ „E un pic trist că nu mai vrea tineretul să muncească, na, toți sunt trapperi și influenceri acum”/„Cât un medic rezident, doar că e si program mai lejer. Mă bag”.

sursa: romaniatv.net

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button