Societate

INOVAȚIE: primul centru de acest fel din Gorj și printre puținele din România, deschis la Târgu Jiu de un fost medic al SJU!


Un fost medic al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a deschisă noi în oraș primul centru de stimulare magnetică transcraniană din Gorj. Acest tratament inovator este folosit în tratarea problemelor de ordine psihică.
“ INOVAȚIE în tratamentul psihiatric: Descoperiți PRIMUL Centru de STIMULARE MAGNETICĂ TRANSCRANIANĂ (TMS) din Gorj.

Suntem încântați să vă aducem în atenție una dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul psihiatriei – Terapia cu Stimulare Magnetică Transcraniană (TMS).

De ce TMS?
TMS reprezintă o opțiune de tratament inovatoare fiind confirmată clinic și autorizată de FDA. Afecțiuni tratate:
– depresii majore,
– tulburări de stres posttraumatic,
– schizofrenie (halucinații auditive, simptome negative),
– dependențe și adicții,
– tulburare obsesiv-compulsivă,
– afecțiuni ale sănătății mintale,
– deteriorări cognitive,
– fibromialgia,
– Parkinson (efecte antiparkinsoniene si antidepresive),
– afazie post AVC,
– neuropatie,
– scleroză multiplă,
– sindromul durerii regionale complexe (tip 1),
– neglijență hemispațială,
– tinitus,
– insomnie.

Cum funcționează TMS?
Această tehnologie revoluționară funcționează prin trimiterea de impulsuri magnetice scurte către zona afectată a creierului, stimulând și activând căile neuronale pentru a face ca semnalele inactive să înceapă să funcționeze din nou. Tratamentul TMS întărește căile neuronale din creier care influențează gândurile, emoțiile și comportamentele. Sunt trimise impulsuri magnetice scurte exact în zonele creierului pe care dorim să le tratăm, stimulând și activând căile neuronale și restabilind controlul emoțional.

Beneficii ale tratamentului TMS:
– Non-invaziv și bine tolerat de către cea mai mare parte a pacienților.
– Pacientul este treaz în timpul tratamentului și poate reveni imediat la activitățile normale (nu este necesară medicamentația sau anestezia).
– Durata tratamentului poate varia între cinci și 60 de minute, în funcție de tipul de terapie, iar un curs tipic de tratament durează aproximativ 6 săptămâni.
– Constituie o opțiune de tratament alternativă pentru pacienții care nu răspund bine la medicamente sau nu le tolerează. Cercetările indică că integrarea terapiei TMS cu consilierea sau psihoterapia poate conduce la îmbunătățiri semnificative în rezultatele tratamentului.

Inovație locală: Singurul aparat TMS din Gorj si unul dintre puținele din România. Suntem mândri să vă prezentăm unul dintre puținele aparate TMS din țară, aducându-vă acces la o tehnologie inovatoare cu rezultate deosebite în tratarea depresiei și a OCD. Oportunitatea de a îmbunătăți starea dumneavoastră de bine și de a redobândi controlul asupra vieții dumneavoastră emoționale este acum mai aproape ca niciodată. Contactați-ne pentru mai multe informații și programări 0732.782.467! Echipa noastră dedicată este pregătită să vă ofere detalii suplimentare despre terapia TMS și să vă ghideze pe parcursul procesului de îmbunătățire a sănătății mintale” , au transmis reprezentanții centrului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button