News

ANPC înființează o structură nouă pentru controlul operatorilor de credite

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) va înființa o structură nouă, care se va ocupa cu autorizarea și controlul operatorilor de credite. Pentru funcționarea acesteia, numărul maxim de posturi al autorității se va suplimenta cu maximum 200.

Ministerul Economiei a pus marți în dezbatere publică un proiect de OUG pentru modificarea legii administratorilor și cumpărătorilor de credite.

Potrivit proiectului, în cadrul ANPC se va înființa o structură responsabilă cu aplicarea prevederilor OUG, conform competențelor, pentru autorizarea administratorilor de credite, precum şi cu asigurarea funcţionării punctului unic de informare. În vederea îndeplinirii atribuţiilor sale, numărul maxim de posturi al ANPC se va suplimenta prin hotărâre de Guvern cu un număr de maximum 200 de posturi. Acestea sunt necesare desfăşurării activităţii de cooperare şi efectuării schimbului de informaţii cu autoritatile competente din statele membre, derulării activităţii de autorizare a administratorilor de credite, supravegherii cumpărătorilor de credite şi a reprezentanţilor desemnaţi, a administratorilor de credite și a furnizorilor de servicii de administrare a credite.

Organizarea şi funcţionarea noii structuri a ANPC se vor stabili prin hotărâre a Guvernului în termen de 120 de zile calendaristice de la intrarea în vigoare a ordonanței. Procedura și tariful perceput pentru autorizarea administratorilor de credite se va aproba prin ordin al preşedintelui ANPC, ce se publică în Monitorul Oficial, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button