News

Doctoriță chirurg, acuzată că și-a lăsat fiica de 13 ani să opereze la cap un pacient

Acuzații grave au fost formulate împotriva unui medic specialist în neurochirurgie de la spitalul LKH Graz, din Austria. Doctorița și-a luat fiica de 13 ani cu ea la o operație la cap și i-a permis să participe activ la procedură, scrie site-ul stației regionale din Stiria a radiodifuzorului public austriac ORF.

Incidentul a avut loc acum câteva luni și doi membri ai echipei chirurgicale au fost suspendați temporar. Ceea ce s-a întâmplat exact în sala de operație de la secția de neurochirurgie de la LKH Graz este în prezent subiectul investigațiilor polițiștilor.

Potrivit informațiilor, era vorba despre un bărbat, dar acest lucru nu a fost deocamdată confirmat oficial. Încă nu este clar câți oameni trebuie investigați.

Pe baza unui pont anonim, conducerea clinicii a inițiat o anchetă în acest caz. Fiica unui chirurg, care este minoră, se spune că nu doar că a fost prezentă în timpul unei intervenții chirurgicale asupra craniului, ci și că a participat activ la aceasta, confirmă purtătorul de cuvânt al parchetului din Graz, Hans Jörg Bacher.

LKH Graz a tras concluziile inițiale, confirmă directorul medical Wolfgang Köle: „Deoarece acuzațiile ridicate nu au fost încă respinse complet, doi membri medicali ai echipei chirurgicale au fost eliberați din serviciu la sfârșitul lunii mai, până când acuzațiile vor fi respinse”.

Operația în sine a decurs fără complicații. În principiu, prezența la operații este permisă doar pentru stagiari și studenți, a precizat biroul de presă al LKH Graz.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button