Societate

Corpul de control al ministrului Energiei, la CE Oltenia. Verifică selecția pentru noul directorat

Modul în care firma de recrutare din Cluj a făcut selecția pentru noul directorat al Complexului Energetic Oltenia a ajuns în vizorul ministrului Energiei, Sebastian Burduja, care a trimis corpul de control la CEO.

Selecția pentru noul directorat a generat o serie de controverse în spațiul public. Firma de recrutare ARC Consulting a selectat doar 3 persoane să facă parte din forul de conducere al CE Oltenia. Mare parte din candidații respinși au depus contestații.

După cele întâmplate, ministrul Energiei, Sebastian Buduja, a trimis corpul de control să facă verificări la Complexul Energetic Oltenia.

Fostul supraveghetor al CEO, social-democratul, Gabriel Giorgi, este sceptic că în urma acestor verificări corpul de control va face lumină în ceea ce privește modul în care s-a făcut selecţia pentru directorat.

“Eu știu că le-am solicitat, pe adresa de e-mail a celor de la Consulting detalii despre punctarea mea, nu m-a interesat altceva și nu am primit niciun detaliu în acest sens. Mai mult decât atât, faptul că am fost neadmis pe lista scurtă, mailul l-am primit de la firma respectivă și, din cunoștințele mele, nu cred că s-a luat o asemenea decizie într-o ședință a Comitetului de Nominalizare și Remunerare din cadrul consiliului de supraveghere. Este foarte bine că ministrul a trimis corpul de control ca să scoată la lumină anumite inadvertențe care au fost în procesul de recrutare și care, din punctul meu de vedere, sunt evidente. Nu cred că cei de la ARC Consulting sunt în măsură să-și dea cu părerea despre un anumit conflict de interese. Sunt organe abilitate care vor cerceta această speță și se vor și pronunța, sunt convins de acest lucru.

Ei nu au competență, nu au competență să facă selecția, darămite să-și dea cu presupusul dacă există sau nu conflicte de interese. Având în vedere tupeul de care au dat dovadă în procesul de selecţie, nu mă aștept ca acest lucru să se limpezească, pentru că în momentul când îți dorești să fie totul în regulă, nu poți să ajungi în situația de asemenea natură astfel încât să-ți bați joc de 30 de candidați și, ținând cont de tupeul pe care l-au avut, înseamnă că au spatele asigurat”, a conchis Gabriel Giorgi.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button