Societate

Continuă disputa pe tema stației de sortare a deșeurilor. Anunțul prefectului de Gorj

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, anunță că va ataca în contencios administrativ o eventuală decizie a primăriei Târgu-Jiu de amplasare a stației de sortare și tratare a deșeurilor în locația propusă în prezent.

Iulian Popescu nu este de acord ca stația de sortare și tratare a deșeurilor să fie realizată în pădurea dintre cartierul Bârsești și comuna Lelești, așa cum a propus municipalitatea.

Prefectul județului Gorj anunță că va ataca în contencios administrativ o eventuală decizie a primăriei Târgu-Jiu de amplasare a stației de sortare și tratare a deșeurilor în locația propusă în prezent.

„Așa cum am promis cetățenilor cu care m-am întâlnit, vineri la ora 15:00, convocând instituțiile responsabile de deșeuri și instituțiile care trebuie să avizeze o astfel de investiție, mă refer aici la Direcția de Sănătate Publică, Agenția de Protecția Mediului Gorj, Garda de Mediu Gorj. La această ședință am spus clar: dacă Primăria Municipiului Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj merg pe varianta deja luată în calcul pentru amplasarea stației de tratare a deșeurilor, eu voi contesta în contencios administrativ, conform prerogativelor ce îmi revin ca prefect al județului Gorj, și atunci se va bloca această variantă.

Aștept propuneri mature, propuneri care să țină cont de solicitările cetățenilor, propuneri care să țină cont de realitate”, spune reprezentantul guvernului în teritoriu. Iulian Popescu consideră că locația stației de sortare și tratare a deșeurilor ar trebui aleasă, luând în considerare și faptul ca pe viitor, acolo, să poată fi mutată și actuala groapă de gunoi a Târgu-Jiului.

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button