News

Care este boala psihică de care ar suferi Mirel, criminalul Andreei din Padeș

Un psihoterapeut a vorbit despre tulburările de personalitate de care ar putea suferi Mirel, tânărul student la Teologie care a ucis-o pe Andreea Morega din Padeș.

Acum, la patru zile de la înmormântarea Andreei Morega, psihoterapeutul Bianca Pescaru a vorbit despre posibilele probleme de sănătate mintală de care ar suferi Mirel:

„Este foarte important să se facă o expertiză psihiatrică. Există mai multe posibile explicații, mai multe posibile diagnostice psihiatrice care ar putea coincide în astfel de cazuri. Doar o expertiză psihiatrică este în măsură să pună diagnosticul exact și să evalueze într-un mod concret care dintre aceste posibile diagnostice sunt valabile pentru acest caz. Poate fi vorba despre psihopatie, care este o trăsătură de personalitate, având drept caracteristici: lipsa empatiei, un comportament fără remușcări, lipsa controlului comportamentului, emoții copleșitare greu de gestionat, impulsivitate, lipsa regretului că a făcut rău altora. El a comis această oribilă crimă, a întins-o pe pat și a plecat, deci lipsa regretului… Există tulburări de personalitate, tulburări de comportament…”, a spus psihoterapeutul Bianca Pescaru, conform Playtech.

Bianca Pescaru a mai spus că, din păcate, cazul lui Mirel nu este unul rar. Există mulți oameni care suferă de astfel de afecțiuni ale creierului, însă nu le conștientizează până când nu se ajunge la crimă.

„Este un lucru adesea întâlnit: oameni care sunt aparent funcționali, normali, fără să aibă un diagnostic psihiatric, fără să aibă internări sau tratament prezintă trăsături psihopate și sociopate. Cu siguranță, acest fel de comportament s-a mai întâmplat până în prezent, dar într-un mod mai diminuat. Acum, pus în fața situației în care fata se despărțea de el, văzând că are aceste tendințe agresive, în momentul acela ar fi avut un moment în care a pierdut contactul cu realitatea, reacționând la nervi, furie și gelozie extremă. Cu siguranță trebuie o expertiză psihiatrică”, a mai spus psihoterapeutul Bianca Pescaru, conform aceleiași surse.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button