Societate

Au câștigat, în instanță, recalcularea pensiilor. Sute de decizii favorabile pentru mineri și energeticieni

Instanța de judecată a dat câștig de cauză la 374 de mineri și energeticieni care au solicitat recalcularea pensiilor în baza Legii nr.197/2021.

Deputatul USR Radu Miruță pune din nou tunurile pe partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, pentru blocajul de la Casa de Pensii pe Legea nr.197/2021.

În ultimele zile, doi foști angajați ai CE Oltenia au făcut greva foamei în fața Casei de Pensii Gorj, acuzând că reprezentanții instituției nu le iau în calcul deciziile favorabile de recalculare a pensiilor obținute în instanță pe Legea nr.197/2021.

Parlamentarul spune că șefii din Ministerul Muncii ar trebui să dea circulară la Casa de Pensii de a fi respectată decizia Înalte Curți de Casație și Justiție privind Legea nr.197.

“Nu este suficient ca PSD- PNL să se bucure doar când își numesc oamenii în funcție. Trebuie să aibă responsabilitatea acțiunilor acestor oameni numiți în funcție, mai ales când penibilul este de un absurd imposibil de tolerat. Încearcă și PSD și PNL să ne convingă în județul Gorj că o anormalitate este normală. Că omul trebuie să-și primească un beneficiu după ce trece prin instanță și după ce face greva foamei. Dar ce au de gând să ne mai spună? Spuneți-ne, domnule “Trebuie să faceți greva foamei 7 zile, a 8-a zi veți primi, trebuie să stați într-un picior să vă facem noi poză 4 zile, a 5-a zi veți primi”. Nu se poate așa ceva. Legea asta nu este făcută nici de PNL, nici de PSD, ci de Parlamentul României, a fost validată de toate instituțiile din acest stat roman.

Să iasă de mână domnul Weber și domnul Iordache într-o conferință de presă și să spună că au dat o circulară celor de la Casele de Pensii care să respecte decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, având în vedere că vreo 374 de dosare, numărate de mine până în acest moment, pe linie toate au fost soluționate de către instanță într-un mod identic, adică le-au dat oamenilor aceste beneficii. Cât timp toate instanțele de judecată pe linie din toată țara le dau oamenilor această dreptate, Casa de Pensii trebuie să emită o decizie de pensionare în conformitate cu decizia instanţei fără ca oamenii să mai ajungă în instanță. Să-și pună cenușă în cap pentru îndărătnicia în care oamenii ajung să facă greva foamei pentru ca o instituție să le recunoască o o decizie executorie. Dar ce fac acești oameni? Au ajuns cei de la PSD și PNL Gorj să fie mai presus decât instanța de judecată, se vor judecători? Dacă se vor judecători, să se ducă să facă Institutul de Magistraturi, că judecători nu sunt ăia de la partid”, a precizat deputatul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

2 Comentarii

    1. PSD,PNL ar trebui să dispară în întuneric să aibă soarta țărăniștilor, trebuie să încercăm să votăm partide noi, trebuie făcută schimbarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button