News

Atelier de educație financiară la sucursala BNR Gorj

În zilele de 8 și 9 iunie 2024, la sediul Băncii Naționale a României – sucursala Gorj, s-a derulat Atelierul de Educație Financiară – ediția 2024, dedicat profesorilor din unitățile școlare din județul Gorj, fiind o oportunitate prin care au fost aprofundate noțiuni generale referitoare la Banca Națională a României, dar și ale sistemului bancar comercial românesc.

 

Au fost prezentate expuneri ale instrumentelor moderne de plată și măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea tipurilor de fraude online.
25 de profesori au învățat, pe lângă noțiunile elementare aferente piețelor financiare, cum să administreze, cum să investească și cum să economisească banii, atât în calitatea lor de consumatori de produse și servicii financiare, cât și cea de interlocutori, transmițători și multiplicatori de mesaje educaționale pentru elevi.

De asemenea, s-a pus accentul pe gestionarea propriilor nevoi financiare și care sunt instrumentele, produsele și serviciile financiare, precum și pe alegerea din paleta de oferte disponibile, astfel încât acestea să se potrivească nevoilor reale, să fie conforme resurselor financiare disponibile și să prezinte un nivel de utilitate ridicat.

Atelierul de Educație Financiară este inițiat și derulat de către Banca Națională a României (B.N.R.), în parteneriat cu Asociația Română a Băncilor (A.R.B.). La nivelul județului Gorj, această activitate de educație s-a derulat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button