News

Aer tropical peste România, săptămâna viitoare. Urmează temperaturi de vară, de peste 25 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 martie – 17 aprilie 2023. Potrivit specialiștilor, pe parcursul săptămânii viitoare, vremea se va menţine frumoasã şi se va încălzi semnificativ în majoritatea zonelor din țară.

ANM a emis vineri, 17 martie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

„Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea se va menţine frumoasã şi se va încălzi semnificativ în majoritatea zonelor din țară. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru a doua parte a săptămânii, când așteptăm valori termice de peste 22… 25 grade. Precipitaţiile prognozate pentru săptămâna viitoare sunt slabe cantitativ; cantități mai însemnate să avem după data de 27 martie”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 20 – 27 martie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo 27 martie – 3 aprilie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 3 – 10 aprilie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 10 – 17 aprilie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Sursa: observatornews.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button