Societate

Acuză că se fac” jocuri politice” pentru închiderea mineritului

Liderul sindical de la Cariera Jilț Nord, Marius Berca, acuză că se fac” jocuri politice” pentru închiderea Complexului Energetic Oltenia.

Marius Berca a făcut o scurtă radiografie a protestului, de săptămâna trecută, de la Complexul Oltenia.

Conducerea companiei a decis să îi reangajeze pe cei 124 de “determinați” cărora le încetaseră contractele de la 1 iulie, în urma grevei foamei în care au intrat zeci de angajați. Liderul sindical de la Cariera Jilț Nord crede că acești salariați au fost reîncadrați, pentru că, în această toamnă, vor avea loc încă două tururi de alegeri.

“O decizie prin care să ne gândim foarte bine pentru viitorul nostru de aici încolo, în continuare ce se va întâmpla cu noi, pentru că este destul de vizibil, sunt jocuri politice, până la urmă, și restructurări și tot ce se întâmplă sunt jocuri pentru închiderea mineritului. Probabil, la presiunea politică, i-a primit înapoi, dar să ne așteptăm, probabil, după alegerile din toamnă, că va fi exact ce am pronosticat noi, închiderea mineritului. Va urma o perioadă foarte grea pentru noi. Așteptăm ca partidele politice să se lupte în continuare pentru cei 4 ani cu grupe plătite, pentru știu destul de clar că situația mineritului nu e bună. Nu se va abate nimeni de la planul de restructurare, în momentul actual, și restructurarea va veni și va veni cu mult mai mult, după planul de restructurare, până la finalul anului 2025, din 9000 o să trebuiască să rămânem 4600 de oameni și, într-un fel sau altul, trebuie făcută restructurarea.

Vor urma acele concedieri, pentru că nimeni nu se va abate de la plan, dar politicienii să se gândească foarte bine să bage acei 4 ani cu grupe plătite și acel tineret care, dacă mai e perspectivă să mai meargă carierele până în 2030-2032, să se gândească la o perspectivă să bage spre pensionare pe unii angajați care se încadrează să plece la pensie, să păstreze pe acești tineri pe care i-am format, care lucrează în minerit, e foarte greu să formezi. Sunt deja 3 ani și abia s-au format aceștia ca să lucreze în minerit”, spune sindicalistul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button