Societate

Zona Metropolitană Târgu-Jiu. Acuzații la adresa lui Văcaru: Sunt foarte multe finanțări ratate

Conducerea Zonei Metropolitane Târgu-Jiu este acuzată de administratorul public al primăriei Tismana, Gabriel Giorgi, că a pierdut finanțări importante pentru județul Gorj.

Gabriel Giorgi acuză că șefii Zonei Metropolitane Târgu-Jiu au ratat șansa de a obține fonduri europene pentru înființarea transportului metropolitan și construirea spitalului metropolitan. Ar fi vorba de milioane de euro cu ajutorul cărora s-ar fi creat sute de locuri de muncă în județul Gorj. Administratorul public al primăriei Tismana afirmă că nu au făcut demersuri pentru a accesa fonduri și a sprijini comunitățile locale. “Sunt foarte multe finanțări ratate și vor mai fi ratate, pentru că actuala conducere tehnică a Zonei Metropolitane, mă refer la aparatul tehnic al Zonei Metropolitane, nu a făcut demersurile necesare pentru a putea avea anumite strategii finalizate pentru a putea să acceseze mai departe fonduri și, în definitiv, să sprijine comunitățile locale care fac parte din Zona Metropolitană. Aici, m-aș referi, în primul rând, la transportul metropolitan, pentru că s-a vorbit foarte mult de transportul metropolitan, de acel spital metropolitan s-a vorbit foarte mult, chiar la înființarea Zonei Metropolitane a ieșit domnul primar Romanescu și a spus că o să avem un spital metropolitan. Problema e că cel puțin aceste 2 finanțări au fost ratate. Au fost ratate, pentru că nu s-a dorit accesarea acestor fonduri. Sincer să fiu nu știu de ce, pentru că nu existau decât beneficii în urma acestor accesări de fonduri. Sunt proiecte ratate, milioane de euro ratate, locuri de muncă ratate, investiții și plus valoare ratată pentru Zona Metropolitană care, în acest moment, este blocată și nu se dorește dezvoltarea ei”, spune social-democratul.

Fostul deputat Văcaru, pus la zid.

Gabriel Giorgi îl acuză pe fostul deputat Alin Văcaru, directorul Zonei Metropolitane, că a blocat dezvoltarea localităților care fac parte din această zonă. „Alin Văcaru, de aia este plătit acolo, să producă documente, să producă strategii. Are o strategie care a fost finalizată și aprobată de Zona Metropolitană undeva în zona septembrie, pe care nu au vrut să o plătească până în februarie sau chiar martie, pentru că nu a vrut Alin Văcaru. Nu este normal să blochezi activitatea Zonei Metropolitane, pentru că nu ai căderea să citești 5 rânduri din Legea Zonelor Metropolitane și încă 5 rânduri din statutul Zonelor Metropolitane. Au ratat 2 depuneri de proiecte pentru transport metropolitan și acum Zona Metropolitană nu mai poate să depună pe transport metropolitan, pentru că nu are un plan de mobilitate urbană durabilă. Înainte puteai să depui proiecte pe transport metropolitan fără acest plan, doar dacă îl aveai în vedere să-l faci într-o perioadă foarte scurtă. Acum nu-ți mai dă voie legislația. Ca să-l faci îți trebuie timp și bani. Bani nu au pentru că primul gând când au venit acolo a fost să investească 400 de milioane în mobilier pentru biroul directorului Zonei Metropolitane, rămânând fără bani. Nu este normal. Să știți că inclusiv cei de la București sunt foarte supărați pe aceste proiecte ratate și mă refer la cei care știau că Zona Metropolitană Târgu-Jiu va depune proiecte pe transport și spital metropolitan”, a conchis Gabriel Giorgi.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button