News

Zeci de migranţi, depistaţi când încercau să treacă ilegal graniţa

40 de cetăţeni străini care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, au fost găsiţi, vineri, de către poliţiştii de frontieră, ascunşi într-un TIR care transporta frigidere.

Autoritățile de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, vineri dimineaţă, 40 de migranţi care au încercat să iasă din ţară ascunşi într-un TIR care transporta frigidere în Spania, condus de un român.

„Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, India şi Nepal, ce intenţionau sa ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen”, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Totodată, la PTF Borş II, în Bihor, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui camion condus de un un bulgar, care transporta aparate de uz casnic în Lituania. În remorcă au fost găsiţi şapte cetăţeni din Pakistan şi Bangladesh, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În ambele cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button