News

Vremea extremelor: Temperaturi de primăvară și ninsori, la final de februarie

O vreme a extremelor în România în aceste zile, avertizează meteorologii. După temperaturi de primăvară, vremea se răcește, de duminică seară și de la începutul săptămânii viitoare, în mai multe zone din țară, a anunțat meteorologul Mihai Timu, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Vremea se va menține caldă în aceste două zile de weekend în mai multe zone din sudul țării, cu maxime de până la 20 de grade, dar încă de mâine seară, ultimele zile din februarie vor aduce o scădere accentuată a temperaturilor și ninsori în unele regiuni, au anunțat meteorologii.

„Până în această după-amiază (sâmbătă, n.r.) este valabil codul galben pentru ploi insemnate cantitativ pentru zona Crișanei, local în Banat, Maramureș, zona Transilvaniei, inclusiv zonele de munte aferente, la sub 1500 de metri va ploua. Până în această după-amiază se vor strânge cantitati insemnate, pana la 25-40 de ml pe metrul pătrat.
De asemenea, în zonele de munte din Carpații Occidentali în nordul celor Orientali și vestul celor Meridionali, la peste 1700 de metri, va ninge cu intensificări ale vântului, care ajunge la rafale de peste 90-100 de km la oră, deci vom vorbi și de fenomenul de viscol.

Codul galben rămâne în vigoare cu informarea meteo până luni după-amiază, in mare parte din tara, mai ales in jumatatea de nord a teritoriului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button