CulturăNews

Vezi care sunt câștigătorii Festivalului de Umor “Ion Cănăvoiu”!

Câștigătorii Festivalului Național de Umor „Ion Cănăvoiu” 2023

Secțiunea Epigramă

Premiul I la secțiunea epigramă a fost câștigat de către Florin Rotaru din Buzău, cu motto: ,,Trubadurul Turmentat”. Florin Rotaru a obținut media 8.84.
Premiul al II-lea este câștigat de către Ghiță Laurențiu din București având ca motto: ,,Vademecum”. Epigramele trimise au fost punctate cu 8.58.
Grigore Chitul din Bistrița a obținut locul al III-lea, avand ca motto: ,,Zece pe linie”, cu 8.53.
Mențiunea la sectiunea epigramă a fost obținută de către Constantin Tudorache din Ploiești, având ca motto: ,,Antinevralgic”, cu 8.31.
O altă mențiune la secțiunea epigramă a fost câștigată de către Gheorghe Bâlici din Chișinău, având ca motto: ,,Fără echivoc”, cu 8.28.

Secțiunea Fabulă- Poezie Umoristică

Premiul I a fost câștigat la această secțiune de către Petronela Vali Slavu din Aninoasa, având ca motto: ,,Varză murată”. Vali Slavu a obținut din partea juriului media 8,98.
Premiul al II-lea a fost câștigat de către Gheorghe Filiș din Targu Jiu, având ca motto: ,,E toamnă, pică frunza”, cu media 8,15.
Tița Ion Călin din Constanta, având ca motto: ,,RIDENDO CASTIGAT MORES” este câștigătorul premiului III din cadrul Festivalului de la Târgu-Jiu, cu 8,11.
Calotă Rodica din Matasari, având ca motto: ,,Vai de câștig”, cu 8,10 și Petre Ioan Florin Vasilescu din Craiova, având ca motto: ,,Coaliția OLT JIU”,cu 7,92 sunt câștigătorii celor două mențiuni de la secțiunea Fabulă- Poezie Umoristică.

Secțiunea Volum

Nicolae Bunduri din Brasov, cu volumul “Asul din mânecă”, a câștigat premiul I la epigramă, cu media 9,42.
David Valentin din Orastie, cu cartea „Fabule”, a câștigat premiul I la fabulă, cu media 8,92.
Din juriul care a evaluat lucrările au făcut parte: Nică Janet, Petru Ioan Gârda, Ion Popescu Brădiceni, Marian Dobreanu. Președintele juriului a fost anul acesta scriitorul Nicolae Dragoș.

Festivitatea de premiere a Festivalului va avea loc în data de 12 noiembrie 2023, de la ora 10.00, la Căminul Cultural din Runcu, satul Valea Mare.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button