News

Un nou serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte

Cu ocazia împlinirii a 111 ani de istorie a documentului de călătorie românesc, 15 ani de biometrie de la lansarea primului paşaport electronic românesc, a fost lansat serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte.

Astfel, începând din data de 20 martie 2023, serviciul de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte va emigra pe HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne (hub.mai.gov.ro/epasapoarte), platformă ce va constitui nucleul digitalizării serviciilor publice electronice prestate de structurile Ministerului Afacerilor Interne și care, în viitor, va putea fi utilizată și pentru efectuarea programărilor pentru serviciile prestate de celelalte structuri ale ministerului.

Noul serviciu de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte va fi disponibil și fără autentificare, introducând posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă. Cetățenii vor avea la dispoziție noi forme de comunicare prietenoase și facile (de exemplu, serviciul de notificare prin e-mail și verificarea programării).

În prezent, zilnic, se depun, în medie, 6.700 de cereri pentru eliberarea paşaportului, atât la serviciile publice comunitare, cât şi la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Încă de la începutul anului curent, timpul mediu de eliberare a paşapoartelor a fost de 3-5 zile.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button