Tehnologie

TikTok limitează utilizarea aplicaţiei: cel mult o oră pe zi pentru minori

În curând va apărea o aplicaţie care va limita utilizarea platformei la toţi copiii sub 18 ani la maximum 60 de minute pe zi.

Revoluţie pe platformele de tineret. TikTok a introdus o nouă opţiune, pentru a încerca să limiteze timpul petrecut în aplicaţie de către utilizatorii minori, care reprezintă majoritatea utilizatorilor care accesează platforma în fiecare zi.

Pentru cei sub 18 ani, se va seta implicit o limită de timp de 60 de minute pentru timpul de ecran activ în aplicaţie: o oră de „timp efectiv maxim” care, totuşi, poate fi dezactivată printr-o opţiune specială care va fi gestionată de părinţi prin TikTok. S-a ales un timp maxim de o oră după ce s-au folosit rezultatele cercetările academice ale experţilor de la Laboratorul de Sănătate Digitală al Spitalului de Copii din Boston. În următoarele săptămâni, toţi utilizatorii TikTok sub 18 ani vor primi o notificare pe ecran care îi va informa că utilizarea zilnică a aplicaţiei este limitată la 60 de minute pentrubunăstarea lor.

Puteţi accepta limita impusă sau puteţi apăsa pe mica opţiune de mai jos, de gestionare a timpul zilnic de activitate. Ce se întâmplă dacă atingeţi limita stabilită? Pentru a continua, va trebui să cereţi un cod pe care îl veţi primi pe smartphone şi apoi îl introduceţi pentru a debloca aplicaţia.

Fiecare utilizator sub 18 ani va primi apoi un raport săptămânal cu un rezumat al utilizării platformei. Vor fi introduse şi alte funcţii care vor fi apanajul părinţilor, precum stabilirea unor limite de timp de utilizare personalizate pentru adolescenţi, cu posibilitatea de a varia minutele de la o zi la alta, raportul timpului petrecut şi posibilitatea de a opri notificările.

sursa: mediafax.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button