CulturăNews

Tg. Jiu: Joi, expoziție de benzi desenate despre holocaust, în Piața Prefecturii

Joi, 23 noiembrie, de la ora 15:30, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, din Târgu Jiu, Institutul „Elie Wiesel” și Fundația Freedom House România vă invită la un dialog despre memorie și istoria comunităților de evrei și romi din județul Gorj.

Benzile desenate sunt realizate de ilustratorul Octav Ungureanu, după un scenariu creat de cercetători ai Institutului „Elie Wiesel” în colaborare cu elevi și cadre didactice de la câteva unități școlare din Târgu Jiu.

Evenimentul va continua cu inaugurarea expoziției de bandă desenată, de la ora 17:00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.
Participarea este liberă, gratuită.

„Imagini din trecut. Holocaustul în România” este o expoziție de bandă desenată realizată în cadrul proiectului cultural-educațional „Visualising The Past Through Graphic Novels. Prompting Local Involvement For Holocaust Remembrance In Romania” finanțat de Uniunea Europeană prin programul Citizenship, Equality, Rights, Values (CERV-2022-CITIZENS-REM), implementat de Institutul ,,Elie Wiesel” în zece județe din România (Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Prahova, Sibiu, Timiș), cu sprijinul Fundației Freedom House România și a comunităților locale.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button