News

Sute de șacali vor fi extrași în Delta Dunării în 2023. Decizia, ca urmare a atacurilor sălbatice care au pus pe jar locuitorii

Pagubele pe care șacalii le-au făcut în ultima perioadă, dar și ferocitatea atacurilor care au îngrozit comunitățile din Delta Dunării au determinat autoritățile să riposteze. Astfel, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că a fost semnat noul contract pentru extragerea controlată a 400 de șacali din deltă, în cursul anului 2023.

Șacalii s-au înmulțit extrem de mult în Delta Dunării și atacă animale chiar și în miezul zilei. În urma plângerilor făcute de oamenii din zonă, s-a primit aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023.

„Urmare a informărilor înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, privitor la situația actuală a șacalilor din cuprinsul Rezervației, s-a primit aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023”, anunță ARBDD.

Contractul de Servicii privind îndepărtarea și recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării a fost încheiat cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button