News

Structura anului școlar 2023-2024, modificată! Care sunt principalele schimbări

Ministerul Educației a anunțat că structura anului școlar 2023-2024 a fost modificată în cadrul Comisiei de dialog social.

Singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până la 26 aprilie.

Ordinul prevede:

Durata cursurilor: 36 de săptămâni
Data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023
Data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024
Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar.

O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023.

Alte discuții în cadrul Comisiei de dialog social au fost și cu privire la zilele libere de Paște. Având în vedere că Paștele va fi pe data de 5 mai anul următor, autoritățile discută despre o punte între Ziua Muncii, care este pe 1 mai și Paște. Așadar, copiii ar putea avea atunci o vacanță de aproape o săptămână, între 1 și 6 mai inclusiv. Rămâne de văzut ce va decide Ministerul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button