Societate

Se oferă să repare drumul din Cârligei. “Ne trebuie doar un acord scris al primăriei”

Senatorul Ion Iordache se oferă voluntar pentru a participa la repararea drumului comunal din satul Cârligei al comunei Bumbești-Pițic.

În primăvara anului 2023, o porțiune din drumul comunal din satul Cârligei s-a surpat.

Tronsonul nu a fost reparat nici până acum. Joi, senatorul PNL, Ion Iordache, a mers la fața locului.

Parlamentarul susține că a fost chemat de peste 20 de oameni din satul Cârligei.

Ion Iordache acuză că deși primarul Irina Cojocaru a primit de două ori bani pentru a repara drumul, nici în ziua de azi nu au fost realizate lucrările.

Parlamentarul se oferă voluntar pentru a participa la repararea drumului și a trimis chiar și o adresă în acest sens primarului Irina Cojocaru, care, recent, a anunțat că va candida din partea PSD la primărie.

“Chiar joi, am fost la Bumbești-Pițic. Cred că am fost chemat de mai mult de 20 de oameni dintr-un sat întreg, pentru că un drum este impracticabil și nu pot să mai ajungă acasă oamenii. Deși doamna primar a primit de două banii pentru acel drum, nici până acum nu a fost reparat. E vorba de lipsă de asumare. Eu, împreună cu niște domni consilieri de acolo, am și stabilit care sunt soluțiile. Am făcut și o adresă oficială din partea cabinetului meu prin care îi sesizez doamnei primar această situație și îi dau și soluțiile. Dumneaei argumentează oamenilor că este o investiție nerecepționată și de aceea nu intervine. Adevărul este următorul: orice investiție, chiar dacă nu este finalizată, chiar dacă acolo constructorul a plecat de 3 ani de pe lucrare, nu poți să lași lucrurile așa încât oamenii să nu mai poată ajunge acasă sau să nu poată trece salvarea, microbuzul școlar. De aceea, există în legislație situația de urgență. Acolo, este o situație de urgență și trebuie să intervină de urgență. Nu poți să izolezi oameni doar pentru că nu vrei să-ți asumi lucruri. Dacă nu vrea dumneaei să facă această investiție, împreună cu mai mulți oameni, ne-am oferit voluntari să reparăm noi drumul. Ne trebuie doar un acord scris al primăriei”, a conchis senatorul.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Cred ca pentru publicarea acestui articol era necesara macar o minima documentare. Pe pagina oficiala a Primariei au fost publicate recent circa 20 de interventii ale primarului LA TOATE oficialitatile judetului, inclusiv la ministerul de resort pentru aceasta situatie de urgența. TOTI au raspuns (unii chiar dupa ce au venit la fata locului) ca interventia ar insemna dubla finantare. In plus, exista un litigiu in instanta cu constructorul care nu a putut face receptia pentru ca lucrarea era neconforma. Asadar, DOMNUL SENATOR MINTE CU NERUSINARE in tot ceea ce afirma. A fost aici de doua ori si a spus ca drumul nu se poate repara in conditiile juridice date. Inclusiv cumnata sa, doamna Cilibiu, ca prefect, a spus acelasi lucru. Acum, cand doamna primar a plecat din PNL, toate sunt posibile !!! E tare jenant nivelul la care coboara domnul senator. Inca o precizare : UAT Bumbesti Pitic nu a primit nici un ban pentru acest drum (ar fi fost o dubla finantare), ci doar pentru functionarea sa. O fi campanie electorala, dar nici sa mintim in halul ăsta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button