News

Reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Cu cât vindeau un comprimat de ecstasy

La data de 28 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au documentat activitatea infracțională a 6 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, toate în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada martie 2022 – aprilie 2024, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, acestea ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de canabis, 3CMC (substanță sub formă de cristal), comprimate ecstasy și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, către consumatori din județul Vaslui, cu sume cuprinse între 80 și 500 de lei.

În urma celor 23 de percheziții domiciliare efectuate în municipiul Huși, județul Vaslui, și în județele Galați și Ilfov, au fost descoperite și ridicate aproximativ 80 de grame de canabis (o parte din cantitate fiind porționată și ambalată pentru comercializare), 39 de comprimate de ecstasy, o cantitate de cocaină, 27 de grame de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe grindere, cântare electronice de mare precizie, 2 arme, 24.900 de lei și 825 de euro, 16 terminale mobile, 18 cartele SIM, precum și alte mijloace de probă.

 

La data de 28 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus reținerea celor 4 persoane și plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, pentru alte 2 persoane. Ulterior, la data de 29 aprilie 2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a celor 4 persoane reținute, pentru 30 de zile.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button