Societate

Recalcularea pensiilor. Apelul unui lider din CE Oltenia pentru minerii care au dat în judecată Casa de Pensii

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, dă asigurări că firma de avocatură contractată de Federația Națională a Muncii nu a dat faliment.

Informații privind o intrare în faliment a firmei de avocatură contractată de Federația Națională a Muncii pentru sprijinirea minerilor în procesele pe recalcularea pensiilor pe Legea nr.197 au început să circule în ultima perioadă.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, le neagă. Liderul sindical acuză că “anumiți oameni răuvoitori” care nu au dat în judecată Casa de Pensii ar fi spus că firma de avocatură contractată de FNM dă faliment.

“Vreau să fac un apel către toți cei care au dat în judecată și vor să dea în judecată la această firmă de consultanță și avocatură, pentru că știți bine, am adus-o aici și s-au câștigat procesele, deoarece cu avocații din Gorj s-au pierdut foarte multe procese, cu cei din Mehedinți și cu cei din Vîlcea a mers bine, am câștigat, acum mai sunt anumiți oameni răuvoitori care n-au dat în judecată și încearcă să spună lucruri printre oameni. Spun că această firmă dă faliment, lucruri care nu sunt adevărate. Procesele merg în continuare, se câștigă pe bandă rulantă. Eu vreau să fac apel la oameni, dacă au nevoie de o discuție, de ceva, sunt cei de la consultanță și avocații care se pun la dispoziția lor”, a precizat sindicalistul.

Minerii care au câștigat procese pentru recalcularea pensiilor vor să facă demersuri pentru a obține alți bani în plus după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luna trecută, că trebuie să fie acordat sporul de 50% pentru condiții speciale de muncă, prevăzut în Legea nr.197/2021. Nicu Bunoaica nu înțelege de ce puterea politică nu pune nici până acum în aplicare în totalitate Legea nr.197/2021 și încă sunt nevoiți minerii și energeticienii să apeleze la instanțele de judecată pentru a câștiga beneficiile pe care le acordă actul normativ.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button