Societate

Reacționează la acuzațiile șefului CJ Gorj. “Nu am venit prefect ca să mă simt musafir în acest județ”

Prefectul liberal al județului Gorj, Iulian Popescu, acuză că președintele social-democrat al Consiliului Județean, Cosmin Popescu, încearcă să “decredibilizeze” acțiunea de control pe care a demarat-o.

Iulian Popescu dă asigurări că acțiunea de control a Instituției Prefectului la Consiliul Județean Gorj este ”perfect legală și firească”. Prefectului județului Gorj spune că nu este nimeni mai presus de lege, nici măcar Consiliul Județean.

Iulian Popescu a ținut să precizeze că nu a venit în funcția de prefect de Gorj ”pentru a fi musafir în județ”.

“Este o situație de bășcălie, în care-și dorește să decredibilizeze o acțiune perfect legală și perfect firească. Nu există nimeni mai presus de lege, cu atât mai mult o instituție, cum ar fi Consiliul Județean Gorj, care nu a avut niciun control de la Revoluția din `89 până acum. Este absolut firesc ca într-un stat de drept instituțiile să se verifice între ele, că nimeni nu are putere absolută și că nu face ce dorește în județul acesta. Eu nu am venit în județul Gorj, în această funcție, ca și prefect al județului Gorj, ca să mă simt musafir în acest județ, că nu cumva să deranjez niște oameni care nu au fost deranjați niciodată. Nu este despre un abuz de putere, este un lucru absolut firesc, așa cum se face peste tot, este conform legii. Și o singură întrebare am eu, retorică, bineînțeles, că nu mă aștept să-mi răspundă, să ne precizeze și nouă unde în legislație se face o diferență între o unitate administrativ-teritorială, cum este o comună, un oraș și o unitate administativ-teritorială județul Gorj. Deci, Consiliul județean, în sine, nu are nimic mai presus decât o primărie sau orice altă entitate din administrația locală”, a declarat reprezentantul guvernului în teritoriu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button