Societate

Reacția lui Morega după demisia șefului UATAA Motru: E “groparul” uzinei

Primarul PSD al municipiului Motru, Cosmin Morega, lansează un atac dur la adresa liberalului Dorel Drăghici după ce și-a dat demisia din funcția de director al UATAA.

Cosmin Morega acuză că Dorel Drăghici este “groparul” Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru.

Reacția edilului social-democrat vine după ce liberalul și-a dat demisia din funcția de director al UATAA.

“De fapt, cine e Dorel Drăghici? Este groparul acestei unități. Dorel Drăghici, dacă avea demnitate, nu neapărat să demisioneze, să plece din unitate, să bage capul în nisip precum struțul, pentru că și-a bătut joc de un oraș întreg, de o instituție. Nu numai el, Consiliul de Administrație, AGA, și încă câteva persoane din cadrul unității care i-au ținut isonul. Practic, acest om n-a făcut decât să aducă un dezastru în această unitate și nu a fugit fiindcă are demnitate, a fugit cum fug șobolanii, când simt pericolul, având în vedere datoriile pe care le are la CEO, 20 și ceva de miliarde, la firmele private cu care a lucrat în ultimele luni, 2, 3 miliarde, pentru plata certificatelor de CO 2, nici nu știu numărul milioanelor de euro datorate exact. De aceea, a plecat. A stat atâția ani, atât cât a putut să sugă toată seva de la această unitate, s-o aducă în faliment, cu toate că ne-am chinuit s-o scoatem din insolvență. În fiecare an, primăria municipiului Motru, primarul, am făcut demersuri pentru a le aduce sume importante de la bugetul de stat, subvenție de ordinul miliardelor, ultima data, cred că, în 28 decembrie 2023, o sumă de 5 milioane de lei, au fost aduse de către mine și colegii din cadrul primăriei. Când ei sărbătoreau sărbătorile de iarnă, noi întruneam consiliul local, făceam demersuri la minister, intervenții cu sprijinul domnului președinte Weber, Cosmin Popescu, a domnilor miniștri pentru a putea obține bani să putem funcționa cu această unitate. Acum, arată clar lașitatea lor, a celor din Consiliul de Administrație, care este clar format numai de membri PNL, AGA în care este domnul Petrescu și, nici până la această data, nu au situațiile financiare depuse și toate instituțiile parcă dorm”, afirmă edilul.

“Au stricat această bijuterie, iar, acum, fug ca șobolanii”.

Cosmin Morega nu știe, deocamdată, cine va prelua funcția de director al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru. Edilul susține că, până acum, nu a ajuns în posesia demisiei lui Dorel Drăghici.

“Până la această data nu putem discuta de așa ceva. Am văzut doar în presă, că ei așa au ales să-și dea demisia, de parcă ar fi nu știu ce mari oameni. N-am primit la primăria municipiului Motru nicio adresă sau către consiliul local până la această data. Probabil, sunt frustrați de faptul că oamenii nu i-au dorit nici în acest an să cunoască municipalitatea. Au făcut mult rău nu numai aici, să știți că și în minerit. Dacă veți vedea, toți cei care au candidat din partea PNL sunt în minerit. Aceeași formula au avut-o ca și la UATTA sau Direcția Publică Motru, de distrugere. Îl găsiți pe Jianu, Iovan, Brânzan, dan Matei, deci toți acești oameni răi din toate punctele de vedere au ajuns, acum, la CEO să-l închidă și pe acesta cât mai repede. Nu știu cine va conduce uzina, pentru că nu primarul numește un astfel de director. Există o lege, niciodată n-a numit primarul director la Direcția Publică sau UATTA, sunt societăți înființate pe Legea 31, dar, din păcate, nimeni nu vrea să realizeze acest lucru. Varianta este următoarea, se va face un control riguros, și toți cei acre au greșit vor plăti, fiindcă nu asta este soluția să te superi ca un copil mic, să-ți iei jucăriile și să pleci și toate pagubele și problemele generate de tine, de ani de zile, conducând societatea ca director, prin directori speciali, ce titulaturi a avut în acești ani și, mai mult, să lucreze 20 într-o unitate s-o aduci în faliment și să pleci. Practic, a stricat această bijuterie, această mașinărie, iar acum fug ca șobolanii”, a adăugat primarul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button