Societate

Demisie la UATAA Motru. Drăghici: Sunt oaia neagră în fața domnului primar

Liberalul Dorel Drăghici și-a dat demisia din funcția de director al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru.

Dorel Drăghici susține că a demisionat pentru că în ochii primarului PSD de la Motru, Cosmin Morega, era “oaia neagră”.

Liberalul speră ca, după demisia sa, edilul să înceapă “să-și întoarcă fața” către UATAA și să sprijine uzina.

Dorel Drăghici susține că, oricum, ar fi urmat să fie schimbat de la conducerea uzinei după alegerile locale, pentru că primarul PSD, Cosmin Morega, i-ar fi spus că este primul “pe țeava sa”.

“În primul rând, am făcut-o pentru colegi, pentru că eu sunt oaia neagră în fața domnului primar și sper că, prin demisia mea, să încerce să-și întoarcă fața către UATTA Motru, să-i ajute. În al doilea rând, am avut o discuție cu domnul primar în ziua alegerilor în care mi-a spus că eu sunt primul pe țeava dumnealui, și eu nu țin de scaun, din fericire, nu am problema asta de a fi director. Și în al treilea rând îi dau posibilitatea domnului primar să arate cât de priceput și cât de hotărât este să pună în aplicare acele proiecte care sunt aduse la Primăria Motru, de exemplu este un proiect de 8 milioane jumate de euro pentru evacuarea zgurii uscate sau proiectul pe fonduri europene pe o altă investiție. De dumnealui ține să ne arate că e priceput și că știe să facă treabă și, atunci, eu nu vreau să fiu un impediment în fața dumnealui în a-și arăta adevărata valoare, dacă pot spune așa, și că ține cu adevărat la motreni și la angajații de la UATTA”, spune liberalul.

Ce datorii are UATAA.

În acest moment, uzina are datorii de circa 20 de miliarde de lei vechi la Complexul Energetic Oltenia, și alte peste 3 miliarde la furnizorii de păcură.

„Avem 20 de miliarde vechi datorie la CEO și 3 miliarde și ceva la păcură din iarna trecută. Vreau să vă spun că dacă în exterior nu s-a simțit, pentru că la Motru a fost cu adevărat căldură, în iarna trecută, la noi a fost o problemă cu cărbunele. CEO ne-a dat un cărbune de foarte proastă calitate și am avut niște consumuri extraordinare, dar nici ei nu mai sunt ce au fost, din păcate. Domnul primar poate să ajute UATTA Motru, în sensul că dacă vrea s-o ajute, poate să mărească prețul la subvenție, adică noi avem un preț de 68 de lei pe gigacalorie, când în toată țara nu există preț la subvenție sub 500 de lei. Adică, e așa o bătaie de joc, un praf în ochi, să spună că ne-a dat subvenție. În rest, nu ne-a ajutat cu nimic domnul primar. Ne dă subvenția în avans pe care o ia de la guvern și spune “Vai, ce i-am ajutat”. Nu, e fals, nu ne-a ajutat cu nimic, doar ne-a pus frână și, atunci, am considerat că e corect să mă dau deoparte să ne arate măiestria dumnealui”, a adăugat Dorel Drăghici.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button