Lifestyle

Reacția furibundă a unei cunoscute artiste din Târgu Jiu după ce un coleg de scenă a câștigat procesul

Niculina Stoican și Constantin Enceanu continuă conflictul interminabil început acum mai bine de un an! De data aceasta spiritele s-au încins după ce, acesta din urmă, a câștigat procesul deschis împotriva „Ansamblului Folcloric Maria Tănase”, din Craiova. După ani de muncă, intepretul acuza că nu i-au fost recunoscute meritele, în ciuda experienței și a notorietății sale. Însă picătura care a umplut paharul a fost momentul în care Constantin Enceanu a susținut un examen pentru a fi avansat în ultimul grad profesional. Din păcate, rezultatul nu a fost deloc cel așteptat. Managerul ansamblului, Niculina Stoican, și dirijorul Nicolae Drăghia i-au oferit calificativul „bine” artistului. Constantin Enceanu a acționat în instanță și a avut câștig de cauză.

Cererea de chemare în judecată a fost admisă, iar fișa de evaluare a artistului a fost anulată. Mai mult, judecătorii au decis ca interpretul să primească, din partea pârâtului, suma de 2.975 de lei.

„Soluția pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Fişa de evaluare a performanţelor profesionale individuale ale reclamantului Enceanu Constantin pentru perioada 01.01.2022-31.12.2022 şi Decizia nr. 27/12.05.2023. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.975 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată pe portalul instantelor de judecată.

Niculina Stoican, fost manager al Ansamblului, a fost întrebată care este motivul pentru care, la prima evaluare, i-a oferit calificativul „bine” lui Constantin Enceanu.

„A primit calificativul bine pentru comportament. Nu i s-a dat calificativul de către mine în calitate de manager. Acest calificativ i s-a dat de către șeful de secție, așa cum este procedura într-o instituție atunci când fiecare angajat este evaluat. Șeful de secție analizează activitatea angajatului pe parcursul unui an și îi dă un calificativ. Această evaluare se compune din: evaluare profesională, pe latură profesională conform fișei postului și, pe cealaltă latură, vizavi de comportamentul, atitudinea și modul în care procedează în instituție în relația directă cu șeful lui ierarhic superior direct, adică șeful de secție. El a primit acest “bine” în fișa de evaluare pentru comportament, nu profesional. El profesional a fost evaluat cu calificativ maxim”, a clarificat Niculina Stoican pentru cancan.ro.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button