Societate

Război între federațiile din CE Oltenia înainte de negocierile pentru CCM? Ce s-a întâmplat

Federația Univers a contestat, în instanță, reprezentativitatea Federației Naționale Mine Energie în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Judecătoria Sector 3 București a decis, pe data de 13 decembrie 2023, că Federația Națională Mine Energie este reprezentativă la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Federația Univers a contestat, însă, pe data de 26 ianuarie 2024, decizia magistraților.

La începutul lunii februarie, ar trebui să înceapă negocierile pentru noul contract colectiv de muncă din cadrul CE Oltenia. Deocamdată, nu se știe dacă FNME va mai putea participa sau nu la negocieri, în contextul în care nu există o decizie definitivă în ceea ce privește reprezentativitatea la nivelul companiei energetice.

“Soluţia pe scurt: Admite cererea. Constată că FEDERAŢIA NAŢIONALĂ MINE ENERGIE este reprezentativă la nivelul unităţii SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. În baza art. 56 alin. 3 din Legea nr. 367/2022, o copie a prezentei hotărâri cu mențiunea că este definitivă şi o copie a declaraţiei depuse cu privire la numărul membrilor organizaţiei sindicale în cadrul unităţii, se vor comunica Tribunalului Bucureşti în vederea înscrierii informaţiilor în registrul special. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sector 3 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părților prin mijlocirea grefei instanţei azi, 13.12.2023”, arată decizia magistraților din București din data de 13 decembrie 2023.

La negocierile cu administrația Complexului Energetic Oltenia din acest an pot participa doar structurile sindicale care au o reprezentativitate de 35% din numărul de angajați.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button