Societate

Protestează din nou. Angajații Penitenciarului din Târgu-Jiu ies în stradă

Angajații Penitenciarului din Târgu-Jiu reia protestele, începute, anul trecut, în stradă.

Joi, va fi din nou protest în fața Penitenciarului din Târgu-Jiu.

Angajații sunt nemulțumiți că nu li se aplică Legea salarizării unitare, conform căreia, de la 1 ianuarie 2022, lefurile ar fi trebuit majorate cu 25%.

În plus, normele de hrană și echipare n-au mai fost actualizate din 2018.

În aceste condiții, s-a ajuns, acum, ca un polițist de la Poliția Locală să aibă venituri mai mari decât polițiștii din MAI sau din sistemul de apărare.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, Florin Șchiopu, afirmă că la penitenciarul din Târgu-Jiu, polițiștii refuză, încă din luna septembrie, să mai presteze muncă suplimentară, din cauză că nu le sunt acordate drepturile care li se cuvin.

“Am văzut tot felul de artificii aruncate de unul, altul dintre colegii din poliție, că vom primi, vom drege. Nu! Să ni se aplice Legea salarizării, punct! Să intrăm și noi în rândul lumii, de doi ani trebuia să faceți acest lucru. Începem cu 21, cu Târgu-Jiu și Botoșani, după care, numărul unităților se înmulțește în săptămâna următoare. Vor fi 4, 5 unități care vor protesta ca și Târgu-Jiu și Botoșani la sediile penitenciarelor, urmând ca 27, când se atinge fondul de timp al lunii, să refuzăm munca suplimentară. Și, de data asta, să ne ținem de ea, pentru că din cauza fricii pe care o transmit directorii de unități, a amenințărilor, a tuturor formelor prin care pot să-i constrângă pe oameni, parte dintre ei, la un moment dat, au renunțat. Târgu-Jiu, în acest moment, e tot în refuz de muncă suplimentară. Noi mergem înainte, chiar dacă asta ne costă planificări de azi pe mâine, trimis acasă, când tu ești planificat în serviciu, vine și-ți spune că nu mai are nevoie de tine, asta e. Noi, din septembrie, n-am mai făcut ore suplimentare, cu tot ce a însemnat asta, cu planificări haotice, cu înlocuiri ale oamenilor cum le-a venit, cu șmecherii făcute tot de șefi în care i-au planificat pe apropiații lor și pe cei care nu refuzau munca suplimentară în care beneficiile erau mai mari”, spune liderul sindical.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button