News

Propunere: România ar putea rămâne doar cu 15 județe

În loc de 41 de județe, România ar putea ramane doar cu 15. În plus, comunele și orașele vor fi organizate și redefinite în funcție de numărul de locuitori. Este propunerea mediului de afaceri și a celui academic, care au cerut autorităților reorganizarea teritorială a țării. În acest fel, ar scădea numărul instituțiilor și al angajaților din administrație, iar cheltuielile la buget ar fi mai mici.

Proiectul are șanse abia după alegerile de anul viitor. Pentru a reduce cheltuielile de la buget, mediul de afaceri cere din nou o reorganizare teritorială a țării. Mai exact, specialiștii susțin că în loc de 41 de județe, plus Municipiul București, România ar putea funcționa mult mai bine cu mai putin de jumătate.

Bogdan Daniel Vișan, Camera de Comerț și Industrie: „Redefinirea noțiunii de comună ca localitate cu cel puțin 5.000 de locuitori și oras cu cel puțin 10.000 de locuitori, totodată toate instuțiile ar trebuie să fie grupate. Reorganizarea administrative propusă de Camera Națională după modelul curților de apel ar aduce reale economii”.

Sursa: Știrile ProTV

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button