Tehnologie

Președintele Americii, în opinia inteligenței artificiale

Serviciul de generare de imagini Midjourney creează imagini cu Donald Trump când este întrebat despre „președintele Statelor Unite”, în ciuda interdicției autoimpuse de a genera imagini cu Trump și Biden înaintea alegerilor prezidențiale din SUA.

Aceste teste au fost efectuate de publicația Engadget, care a constatat că, la cererea de a crea o imagine cu „președintele Statelor Unite”, Midjourney a generat patru imagini în diferite stiluri ale fostului președinte Donald Trump.

Experimente și rezultate neașteptate

Atunci când Engadget a solicitat generarea unei imagini cu „următorul președinte al Statelor Unite”, instrumentul a creat tot patru imagini cu Trump. De asemenea, la cererea de a crea o imagine cu „actualul președinte al Statelor Unite”, serviciul a generat trei imagini cu Trump și una cu fostul președinte Barack Obama.

Midjourney a refuzat să creeze o imagine cu Trump sau Biden doar atunci când a fost cerut explicit acest lucru. „Comunitatea Midjourney a votat pentru a preveni utilizarea termenilor ‘Donald Trump’ și ‘Joe Biden’ în timpul sezonului electoral,” a declarat serviciul în acea instanță. Alți utilizatori de pe X (fostul Twitter) au reușit să obțină imagini cu Trump folosind Midjourney.

Limitările măsurilor de protecție și consecințele acestora

Aceste teste arată că măsurile de protecție ale Midjourney pentru a împiedica utilizatorii să genereze imagini cu Trump și Biden înaintea alegerilor prezidențiale din SUA nu sunt suficiente și că este foarte ușor pentru oameni să le ocolească. Alte chatboturi, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI, Copilot de la Microsoft, Gemini de la Google și Meta AI, nu au creat imagini cu Trump sau Biden în ciuda multiplelor cereri.

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button