Preparate mediteraneene și dulciuri turcești, în weekend, la Târgu Jiu
La sfârșitul acestei săptămâni, o nouă ediție a Festivalului mediteranean va avea loc la Târgu-Jiu. Evenimentul culinar se va derula în Piața Prefecturii, din centrul municipiului, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie.
”Atunci când mâncarea mediteraneană și cea turcească își dau întâlnire în același loc, crează o explozie de arome și gusturi deosebite care te așteaptă să le descoperi. Festivalul unde vei găsi varietatea cea mai largă de fructe de mare, vine în orașul tău: Târgu-Jiu (Piața Prefecturii), în perioada 29 septembrie – 1 octombrie. Vă invităm să descoperiți o experiență gastronomică lediteraneană live, senzațională unde vedeta va fi king crab, alături de preparate precum: creveți, caracatiță, paella, pui de baltă, homari, rapane, scoici, fritto mișto, creveți în sos de unt și usturoi, lobster, raci, langustine și multe altele… Iar pentru iubitorii de dulciuri și juniori avem pregătite: plăcinte turcești preparate live, baklavale (cea mai variata gamă), tantuni, înghețată turcească. Fanii grătarelor cu specific turcesc vor găsi: kofte, cotlet de berbecuț la grătar, adana kebab, frigărui de pui/vită la grătar, șiș kebab… și multe alte surprize ce așteaptă să fie descoperite”, au transmis organizatorii acestui festival culinar.