News

Porci de Crăciun, la vânzare pe Facebook

Crescătorii au început să îşi filmeze porcii de Crăciun pe care îi au de vânzare și postează clipurile pe rețelele sociale. Speră ca animalele lor să fie văzute astfel de mai multă lume și astfel să aibă mai mulți clienți.

Cu mai puțin de două luni înainte de Crăciun, un kilogram de carne de porc se vinde cu prețuri între 15 şi 21 de lei în viu. Preţurile sunt valabile la poarta fermei. La carcasă, un kilogram de carne de porc va costa între 25 şi 35 de lei, potrivit observatornews.ro.

”Ăsta e vietnamez. Nu conţine grăsime, e mai mult pentru fiţe. Iar ăsta nu conţine grăsime, dar conţine numai carne. Iar ea este un fel de mangaliţă. Ei au libertate, la ferm toate animalele au libertate”, a declarat un crescător de porci.

Porcii vietnamezi ajunși la maturitate pot cântări în medie până la 70 de kilograme. Porcii vietnamezi au nivelul colesterolului de tip LDL (colesterolul rău) de șapte ori mai scăzut față de cel al porcului românesc. Astfel, carnea de porc vietnamez este ideală pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni medicale sau cele care urmează anumite cure de slăbire.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button