Eveniment

Percheziții în Târgu Jiu, Rovinari, Băleşti și Peștișani. O angajată a unui CAR suspectă într-un dosar de înșelăciune

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață pe raza localităţilor Târgu Jiu, Rovinari, Băleşti, sat  Corneşti şi Peştişani din  judeţul Gorj, într-un dosar având ca obiect infracţiuni de înşelăciune în  formă continuată şi alte infracţiuni.

Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj  aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu, împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigarea  Criminalităţii Economice  Gorj  şi  altor  structuri  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au efectuat în dimineaţa  zilei de  27.05.2024, percheziţii  domiciliare la un număr de 8 locaţii, situate pe raza localităţilor Tg.Jiu,  Rovinari, Băleşti,  sat  Corneşti şi  Peştişani din  judeţul Gorj, într-un dosar având ca obiect infracţiuni de înşelăciune în  formă continuată şi alte infracţiuni.

În cauză se  fac cercetări cu privire la trei persoane, suspecte, după cum urmează:

Suspecta A.R., în calitate de operator ghişeu în cadrul Asociaţiei C.A.R. L… cu punct de lucru în Municipiul Tg.Jiu, în  cursul anului 2023, până în  luna  ianuarie 2024, a întocmit în fals un număr de 63 contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza judeţului Gorj, folosindu-se în acest sens de  documente  falsificate, respectiv  adeverinţe de venit, cupoane de pensie şi acte de identitate, puse la dispoziţie de către suspecţii B.R.A. şi I.V.A., modalitate  prin care a indus în eroare reprezentanţii instituţiei de credit în scopul de a obţine pentru sine şi pentru ceilalţi doi suspecţi un folos patrimonial injust,  fiind  produs  un prejudiciu în sumă de  886.050 lei.

Suspecta A.R. este cercetată pentru săvârşirea, în formă continuată, a  infracţiunilor de înşelăciune,  prevăzute de art. 244 alin.1  şi 2  Cod penal (63 acte materiale),  fals   material în  înscrisuri oficiale,  faptă prevăzută de  art. 320 alin.1  Cod  penal (139 acte materiale), fals în  înscrisuri  sub semnătură  privată, faptă prevăzută de art.322 alin.1 Cod penal (551 acte materiale) şi fals informatic, faptă prevăzută de  art. 325  din Codul penal (63 de  acte materiale).

Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de  complicitate  la  înşelăciune, în  formă continuată, faptă  prevăzută de art.48 alin.1 Cod penal raportat la  art.244 alin.1 şi 2 Cod penal,  cu aplicarea  art. 35 alin.1  Cod  penal.

La domiciliul suspectei A.R. au fost găsite mai multe documente falsificate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe în  cauză urmând  a fi dispuse măsuri legale, ce  vor  fi aduse la  cunoştinţa  opiniei  publice pe  parcursul urmăririi penale.

Facem totodată precizarea că  punerea  sub învinuire a  unei persoane suspecte, reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care însă nu este în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în  continuare  persoanele suspecte”. 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button