News

Pățania unei bătrâne care a răspuns la mesajul unui „consultant financiar”

O femeie în vârstă a pierdut 36.000 de euro, după ce a fost păcălită printr-un mesaj online să îi cedeze accesul la contul bancar personal unei persoane care se pretindea expert financiar.

„Dosarul d-voastră a fost aprobat!’ – mesaj ce a condus la pierderea a peste 36.000 de euro. La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş s-a prezentat o femeie în vârstă de 72 de ani, victimă a infracţiunii de înşelăciune în mediul online. Primele verificări efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au relevat faptul că, dorind să obţină un împrumut pentru a nu pierde dobânda depozitelor pe care le avea, ar fi conferit credibilitate mesajelor unei persoane despre care credea că o cunoaşte, care şi-a însuşit calitatea de expert financiar. În schimb, în spatele acestor mesaje transmise pe o reţea de socializare se afla o altă persoană, care ar fi determinat-o să instaleze pe telefonul mobil o aplicaţie de control la distanţă.

La scurt timp şi-a dat seama că i-au fost desfiinţate trei depozite, prejudiciul fiind de aproximativ 36.500 euro”, a precizat Florina Meteş, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş (IPJ) Maramureş.

În ultima perioadă se constată o creştere a sesizărilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în mediul online.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button