News

Orașul din Oltenia unde se află singura insulă locuibilă din țară

Aproape în fiecare colţ din această insulă locuibilă există o poveste cu deznodământ divin.

Ostrov reprezintă singura insulă locuibilă de-a lungul unui râu din România. Această insulă găzduiește o comoară deosebită – Mănăstirea Ostrov, Primul lăcaș de măicuțe din țara noastră.

În județul Vâlcea se găsește singura insulă locuită din România, cunoscută sub numele de Insula Ostrov. Stațiunea Călimănești-Căciulata-Cozia este faimoasă în special pentru izvoarele sale minerale. Care au fost utilizate în tratamentul împăratului francez Napoleon al III-lea. Cu toate acestea, emblema așezării de pe malul râului Olt, la ieșirea din Defileul Turnu Roșu – Cozia, este reprezentată de cele patru vestite mănăstiri situate la poalele munților: Cozia, Turnu, Stânișoara și Ostrov.

Insula Ostrov (unde „ostrov” înseamnă insulă aluvionară, situată pe apă curgătoare) este localizată în orașul Călimănești. Conform legendei, în jurul anului 1250, un țăran a fost surprins pe această insuliță din cauza revărsării râului, provocată de ploi torențiale.

Cu inundațiile apropiindu-se periculos, țăranul, în timp ce se ruga, a făgăduit că va construi un loc de cult pe acea insulă dacă va supraviețui furtunii. Supraviețuind miraculos furiei apelor, omul și-a ținut promisiunea și a ridicat pe insulă o biserică construită din bârne, notează click.ro

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button